in Eski Blog Yazılarım

Özel Radyolar için Icecast

Icecast, SHOUTcast benzeri bir media server fakat tek farkı biraz daha yenilikçi ve özelleştirmeye açık olması. En büyük özelliği ise bir kimlik doğrulama mekanizmasının olması.

Web Radyonuzu herkese açık değilde sadece kullanıcı adı ve şifresi olanların dinlemesini istiyorsanız Icecast sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılar nitelikte. Multi platform ve açık kaynaklı olarak insanların hizmetine sunulmuş olmasıda cabası.

Icecast iki şekilde kimlik doğrulaması yapabiliyor. Bunlardan ilki  htpasswd üzerinden. htpasswd benzeri bir dosyada kullanıcı kimliklerini (Şifreler MD5 ile gizleniyor) tutuyor ve herhangi bir streaming open olayında bu dosyaya bakıyor.
Diğer kimlik doğrulama yöntemi iste herhangi bir isteğin başlamasında ve bitişinde sizin belirleyeceğiniz herhangi bir web sayfasına istek bilgilerini POST metodu kullanarak gönderiyor. Geri dönen bilgiye görede oturumu açıyor. Tabi Icecast’ın postlayacağı sayfayı siz kendi veritabanınızda döndürebilirsiniz. PHP ile yapılmış bir örnek uygulamaya kurulduktan sonra dizinin içinde bulabilirsiniz.

En nihayetinde Icecast web üzerinden özel olarak erişilmesi gereken yayımlarda kullanabileceğiniz güzel bir media server.

Web Sitesi
http://www.icecast.org/

Download
http://downloads.xiph.org/releases/icecast/icecast-2.3.2.tar.gz
http://downloads.xiph.org/releases/icecast/icecast-2.3.2-0.src.rpm
http://downloads.xiph.org/releases/icecast/icecast2_win32_2.3.2_setup.exe

Yorum Bırak

Comment