in Eski Blog Yazılarım

Bilişim Sektörüne Darbe Vuran Sistem Yöneticileri

Sistem yöneticileri bilişim sektörüne nasıl darbe vurabilir? diye düşünüyorsanız bunun cevabını tek kelimelik yabacı bir kelime olduğunu söyleyebilirim : EGO

Bütün Sistem Yöneticileri demiyorum ama genel bir kısmı egolarını kurbanı olup bir sürü fırsatı ve işlerini kolaylaştıracak ürünleri, programları dar görüşlülüğü sayesinde kaçırıyor. Nasıl mı?

Gelişmiş bir güvenlik ürününü tanınmış bir kuruma tanıtmak ve canlı bir şekilde test etmelerini sağlamak için toplantı yaptık. Biz cana yakın, mütevazi adamlar beklerken karşımıza burnundan kıl adırmayan, işten bir gram anlamayan, egoları yüksek acayip tipler geldi. Biz moralimizi bozmayıp şevkle ürünü tanırtıken alakası olmayan saçma sapan sorular sordular. Open Source yanlısı olduğunu söyleyen ama vista kullanan tipler. Microsoft olan hiç bir şeyi sevmem ve kullanmam diyen ama ağlarında Active Directory ve ISA kullanan tipler. Bu adamlar ürünün yaptıklarına hiç bakmayıp bizim düşünce tarzımızla ilgilendiler. Kiminkisi daha büyük muhabbetine girmeye çalıştılar ve egoları öyle büyüktükü RA onları görse diz çökerdi.

Sonuç olarak görebilecekleri en güzel ürünü ayaklarına kadar getirip test etmek imkanı sunduğumuz halde ufakcık bir pencerede kalan bu sistem yöneticileri dolaylı yoldan bilişim sektörüne darbe vuruduklarının farkında değiller. Sektörde ki başka sorunlardan ziyade önce bu şekildeki bilişimci arkadaşlarımızın kendilerini düzeltmesi ve aydınlanmaları gerekir ki hem kurumlar hemde sektördeki şirketler yararlı olabilsin.

Son olarak mesajımı veriyorum :)

Siz siz olun egonuza yenik düşmeyin…

Yorum Bırak

Comment