in Eski Blog Yazılarım

MsnAdd-in : Msn Durumu Eklentisi

Fırat‘ın gaza getirmesiyle Msn Messengerın Add-in Class‘ını kullanarak .net 2.0 ile msn’e bir eklenti yaptım faydalı olurmu olmazmı bilmiyom ama yaparken çok eylendiğim kesin :o) Coding4Fun! Peki bu eklenti ne yapıyor? Kısaca Msn’deki durumunuzu web siteniz aracılığı ile ziyaretcilerinize bildiriyorsunuz. Tıpkı aşağıda olduğu gibi ;)


Çevrimiçi

Eklentinin Çalışması için Gereksinimler:
1. .NET 2.0 Framework

2. Windows Live Messenger 8.0 ve üzeri.

Gerekli Eklenti:
1. MsnDurumu.clsEklenti.dll (v0.6.3.0)

2. Windows Live Messengerın Add-ins (Eklenti) özelliğini aktif edilmesi.

a. Başlat > Çalıştır > regedit komutunu verin.
b. Açılen Registry Editöründe HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftMSNMessenger anahtarına gelin ve AddInFeatureEnabled isminde bir dword anahtarı oluşturun. Değerinede 1 gidin.
c. Bu işlem bittikten sonra Live Messengerın Araçlar (Tools) / Seçenekler (Options) / Eklentiler (Add-ins) menüsü aktif hale gelicektir. Artık dll dosyamızı msn’e tanıtabiliriz.
Not: İşlemin tam olarak aktif olabilmesi için MSN’i kapatıp açmalısınız.

* Tüm bunları yapmak zor geldiyse burdaki dosyayı çekip bilgisayarınızda çalıştırın yukardaki işlemleri otomatik olarak yapıcaktır.

Kurulum:
.Net 2.0 ‘ı ve Windows Live Messengerı kurduğunuzu varsayıyorum ve devam ediyorum…

1.MsnDurumu.clsEklenti.dll dosyasını bilgisayarınızın herhangi bir yerine kopyalayın.

2.Kopyaladığınız dll dosyasını C:WINDOWSassembly klasörüne mouse ile sürükle bırak yaparak yükleyin. (assembly klasörünü özel bir klasör olduğu için bu şekilde. fazla teknik detaya girmiyorum)

3.Live Messenger / Araçlar / Seçenekler / Eklentiler özelliğine gelip Messenger Ekle (Add to Messenger) butonuna basın.

4. Açılan iletişim kutusunda MsnDurumu.clsEklenti.dll dosyasını seçin ve tamam butonuna basın. Böylelikle eklentiyi msn’e tanıtmış olduk.

5. Şimdide eklentiyi açmak için msn’in ana ekranında durumunuzu değiştirdiğiniz menünün ortasındaki Aç: "MsnDurumu" (Turn On "MsnDurumu") komutunu verin. Bu komuttan sonra eklenti çalışmaya başlayacaktır.

Durumumu Web siteme nasıl ekleyeceğim?
Aşağıdaki kodu sitenizin istediğini bir yerine koyun. (Mail adresinizi değiştirmeyi unutmayın)



<script
language="javascript" src="http://www.oguzhan.info/msndurumu/[email protected]">
</script>
<script language='JavaScript' type='text/javascript'>
document.write ("<center><div id='durum'>Yükleniyor...</div></center>");
Goster();
</script>

Bu işlemden sonra msn durumunuz web sitenizde ziyaretcilerinizin seyrine açılmış olacak. Bu hizmeti biraz daha güvenli hale getireceğim validation ve akredite koyucam bakalım yavaş yavaş.

Çıkabilecek Hatalar:

8013150A
An error relating to security occurred. (COR_E_SECURITY) : Eklentiyi kurduktan sonra bu hata numarası ile karşılaşıyorsanız. Büyük ihtimal eklentiyi C:Windowsassembly klasörüne yüklemediğinizdendir (Eklentinin GAC ye eklenmesi). Eğer bunu yaptıysanız ve hala aynı hatayı alıyorsanız sisteminizle alakalı bir güvenlik kısıtlaması olabilir.Bu durumda .net’in kullanıcı haklarına ve dll dosyasının bulunduğu klasörün erişim haklarına bakmalısınız.

80135?? : Bu hata kodunu alıyorsanız Eklentinin web servisi ile ilgili bir problem var demektir.Bu durumda sizin yapabileceğiniz pek fazla bir şey yok.

Testerlara Teşekkür:
Bıkmadan usanmadan online olup durumunu değiştiren ve hataları bildiren arkadaşlarım.
Burcu
Fırat
Harun ‘a
Teşekkürler…

Yorum Bırak

Comment