in Eski Blog Yazılarım

Windows Oyuncakları

Geçen gün Windows Monitör araçlarının bir listesini vermiştim. Şimdide Windows PowerToys olarak geçen. Windows XP deki ufak ama yararlı programların listesini vereyim ;)

Kaynak : http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx

Bu yukarıdaki linkten çok yararlı araçlara sahip olabilirsiniz. Benim kullandıklarım şunlar.

Tweak IU: Windowsun bir çok arayüzünü kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Örneğin: Windows bir domain’e bağlıysa bu domaine otomatik login yaptırabilirsiniz. Yada Explorerda ufak resim görüntülerinin boyutunu kafanıza göre ayarlayabilirsiniz. Bunun gibi şeyler.. Burdan indirebilirsinz.

Virtual Desktop Manager : Linux’de KDE de yada Gnome da olan çok güzel bir özelliği Windows’a ekliyor. Masaüstünü 4’e bölüyor.Yani 4 ayrı masa üstünüz oluyor bunların arasındada navigasyonla geçiş yapıyonuz. Çok pencere açıyosanız kullanmalısınız. Burdan indiriliyor.

Alt-Tab Replacement : Windowsta pencereler arası geçiş yapmak için ALT+TAB kullanırsınız ufak sevimsiz bir pencere açılır ikonları dolaşırsınız, seçersiniz vs.vs. Bu oyuncak bunu değiştirip daha karizma hale getiriyor. Pencereler arası geçişi pencerelerin ekran görüntüsüne bakarak seçiyorsunuz kullanışlı bişi. Burdan takıl ..

Daha çok yararlı toolar var ama bana yarayanlar bunlar. İndirin deneyin kullanın hızlanın mutlu olun…

Yorum Bırak

Comment