in Eski Blog Yazılarım

Windows Monitörleri Oyuncakları


Bir problem olduğunda o problemin hatasını ayıklamak için bir sürü araç vardır ama en güzeli çalışma zamanında sistemi gözleyip, meseleyi çözmektir. Her durumda en güzeli olmayabiliyor ama zaman kazandırdığı kesin.
Çalıştığım yerde bilmediğim bir sürü programlar kullanılıyor normal olarakta kullanımla alakalı catastropic hatalarla çok karşılaşıyorum bunları ayıklamak içinde en çok kullandığım windows izleme araçlarının bir listesini yaptım.

Process Monitor v1.22
FileMon v7.04
RegMon v7.04
PortMon v3.02
Process Explorer v11.02
DiskMon v2.01
DebugView v4.71

İsimlerden ne olduğu belli oluyor zaten :) PortMon’u çok güzel düşünmüşler. Bilgisayarın seri ve paralel portlarını izlemenizi sağlıyor.

Bunlar sizi kesmediyse daha fazlası için burdan takılın.

Bir de okuyunca çok sinirlendiğim bir şeyi paylaşayım. İşte : Burdan Takılın
Okuduktan sonra sinirlerinize hakim olamayabilrisiniz. Okulda kaybettiğim zamana üzülmemin tek nedeni bu ve bunun gibi …..

Bu arada siteyi takip edenlerden yoğun şekide "wordpress’e neden geçmiyorsun geçsen daha güzel olur" şeklinde öneriler geliyor. Doğru daha güzel olur hemde güzel bir kaç plugin ile de süsleriz ama üşeniyorum. :) Birde bu kendi yaptığım şey olduğu için kullanması daha bi güzel bişi istedimmi kendim yazıp kendim oynuyom iyi böyle…

Yorum Bırak

Comment