in Eski Blog Yazılarım

Hosting Zirvesi 2011 Ardından

Geçen sene katılamadığım Hosting Zirvesi etkinliğine bu sene hem konuşmacı hemde ziyaretçi olarak katılma fırsatı elde ettim. Etkinlik gerçek anlamda sönük geçti fakat benim için iyiydi. Hosting sektöründen yeni kişilerle tanışma fırsatım oldu, yeni fikirler ve projelere vesile oldu, en önemlisi üzerinde çalıştığım MaestroPanel projesini sektöre tanıtma imkanım oldu. Üzerine bayağı konuşuldu tavsiyeler, destekler geldi. Tabi bu iyi niyetlerinde yanında, haksız yere eleştirilerde olmadı değil, fakat onlarda olmasa çekilmez olurdu zaten :)

Genelde iki yaklaşım oluyor birincisi "Süper. Türkiyeden böyle bir proje çıkabildiğine şaşırdım nasıl destek olabiliriz" şeklinde, İkinciside "cPanel, Plesk varken ne gerek var. Zamanını başka şeyler için değerlendir" şeklinde. Sanırım ikisininde dengeli olması gerek ki MestroPanel Projesinde böyledi.

Zirveye dönersek;

Öncelike Türkiye’de ilk ve tek olduğunu hatırlatmak isterim ve gördüğüm kadarıyla ekip olarak değil amatör bir ruhla Emre‘nin mücadelesi ile gerçekleşen bir etkinlik. (Buarada Emre Bilgisayar Mühendisliğinde okuyan bir öğrenci). Burdaki garip olay DorukNet dışında hiç bir hosting firmasının katılım göstermediği (Duyduğuma göre Karegen ziyaretçi olarak katılım göstermiş). Hosting firmaları sektörden bir haber. Bir haber olduğu gibi her gelişmeye ve oluşuma burun kıvırıyor. Buda sektörün hangi aşamalarda olduğunun bir götergesi.

Asıl demek istediğim Hoster’ların kendi firmalarını tanıtabileceği, neler yapabildiklerini göstereceği bu gibi fırsatları değerlendiremiyor olması! Acaba yaptıkları bir şeyler yok mu? Deli gibi donanım alıp üzerine İşletim sistemi, onun üzerine Panellerini kurup satıyorlarmı hala? Onun için mi böyle etkinliklere katılmıyorlar? soruları aklıma takılıyor hep.

Konu hakkında konuşulacak çok şey daha var fakat uzatma gibi bir niyetim yok. Umarım önümüzdeki sene Hosting Zirvesi hak ettiği ilgiyi Hosting firmalarından görür.

Sunumdan bir kaç kare;

 




Yorum Bırak

Comment