in Eski Blog Yazılarım

NETSİS, SQL Server Değişikliği


Bir kaç günden beri NETSİS ile uğraşıyorum. Son yaptığım testlerle Netsis veritabanını farklı bir sunucuya taşıyıp başarılı bir şekilde çalıştırdım.

Nasıl mı?

Yeni Sunucuda Windows 2003 Server Small Business SP2 + SQL Server Standart Edition kurdum. Netsis eski makinada SQL Server Personal Editionda çalışıyordu versiyon farkı vardı. Problem çıkabileceğini düşündüm gerçi ama çıkmadı… (şimdilik)

Bu arada Windows 2003 Small Bussines Server’a Sadece SQL Server 2000 Standart Edition kurulabiliyor tabi buda SP4 yüklendikten sonra çalışıyor. Yani SQL 2000 Personal Edition yada Enterprise yada Developer edition kurmaya kasmayın benim gibi :)

– Eski SQL Server’ı durdurup bütün Database dosyalarını Yeni sunucuya aktardım.

– Daha sonra SQL Serverda 4 tane kullanıcı yarattım (TEMELSET, DEMIRBAS, PERONEL, NETSIS) ve şifrelerini salladım. (İlk etapta çok önemi değil şifreler)

– Daha sonra bu 4 kullanıcıya Server Roles > System Administrator Hakıı verdim.

– Database’leri teker teker Attach ettim. Attach ederken NETSIS database’ine NETSIS kullanıcısını owner yaptım diğer databaseleride ilgili kullanıcıları aşağıdaki gibi eşleştirdim..

DEM30 database’ine DEMIRBAS kullanıcısı
PER03 database’ine PERSONEL kullanıcısı
ŞİRKET ve Diğer databaselere TEMELSET kullanıcını owner olarak Database Attach yaparken tanımladım. Burda önemli olan veritabanının login name ‘inda tanımladığımız kullanıcının görünmesi.

– BDE deki Aliasların SERVERNAME parametresini yeni sunucuyu görecek şekilde ayarladım.

– Ardından Netsis Servislerdeki NetSifrele ile kullanıcıların şifrelerini düzenledim.

– Son olarak yine servislerdeki DBUPDATE’i çalıştırarak ilgili databaseleri güncelledim.

…ve netsis’i çalışıtdım. Bir kaç test yaptıktan sonra (insert,update,delete işlemleri ) sağlıklı çalıştığını gördüm. Herşeyin düzgün çalıştığına emin olduktan sonra kullanıcılara açtım. Şimdi izliyorum bakalım bir sorun varmı diye. inşallah bir şey çıkmaz.

Bundan sonraki adım SQL2000’i SQL2005’e upgrade etmek olucak… Onuda bitirdikten sonra burdan paylaşırım.

Yorum Bırak

Comment

  1. Bizim işyeri de netsis kullanıyor. Server bütün terminalleri görüyor terminaller serverı gormuyor ve hiç bir terminalden bağlantı sağlanamıyor nedeni ne olabilir acaba…