in Eski Blog Yazılarım

Beta Fırtınası (for .Net)

Pek duyuru haberleri vermeyi sevmiyorum ama önemli bir takım gelişmeler olunca hemde hareket olsun diye .Net dünyasında ki beklenen herşeyin Beta’sının yada RTM’e en yakın olan versionlarının haberlerini vereyim dedim. Akabinde…

VS.NET 2010’un SP1’in Beta’sı yayınlandı. Güzel gelişmeler var major maddeleri aşağıda listeledim.

  • ASP.NET MVC3 ile birlikte gelen Razor HTML engine’i için IntelliSense desteği sağlanmış.
  • IntelliTrace in beklenen x64bit deteği nihayet eklenmiş.
  • IntelliTrace için .iTrace file özelliği eklenmiş. Böylece trace’i bir dosyaya alıp saklayabiliyorsunuz. ( Tool > Option >IntelliTrace menüsüne bakın)
  • HTML5 Schema’sı eklenmiş.
  • IIS Express desteği gelmiş. (Sonunda SSL ve IIS 7.5’de çalışan bir çok özelliği local’de rahatlıkla test edip, geliştime yapabileceğiz)

Beni ilgilendiren özellikler bunlar olduğu için geri kalan ufak tefek fix’leri yazmıyorum.

Yıl sonu bitmeden bir çok aracın ve altyapının yeni version’ları yayınlanmaya başladı bunlarıda bir araya toplayıp ufak bir liste yaptım. Çoğu beta ve normal development ortamınıza kurmadan sanal ortamda test etmenizi öneririm.

Sonuç olarak developer’ın hayatını kolaylaştıran ve development’ımızı hızlandıracak araçlar kapıya geldi. Biraz daha piştikten sonra kullanıp yeni tartışma konuları başlatacağız. Örneğin Razor Engine mi hızlı? yoksa Spark Engine mı? MVC2 stabildi, MVC3 yavaş gibi yada EF5 mi Nhibernate mi? :)

Konu dışı:
Hosting sektörü ile ilgileniyorsanız yada merak duyuyorsanız diğer blog’um webhostingturkey.com‘a bir göz atabilrisiniz. Modaya uyup twitter profilimin reklamını da yapayım. @c1982

Yorum Bırak

Comment