in Eski Blog Yazılarım

Askerlik Yoklama Macerası

Yoklama kaçağı olduğumu öğrendikten sonra :) Askere gitmeye karar verdim. Hemen Balatçık – Kemer otobüsüne atlayı şubeye gittim.Girişte üstümü aradılar asker abi olum hertarafın ötüyo diye takıldı :) neyse içeri girdim.
Bi baktım 200 kişi sıra. Bu ne sırası diye sorduğumda işlem sırası dediler ne iş halletmen gerekiyosa osıraya girmen gerekiyormuş.

Sıranın arkasına ilerlerken en önde bi arkadaş seslendi bizim basketten arkadaş silüsü almaya gelmiş oo dedim naber felan derken Ben sıraya kaynadım 10. sıradan :P yoksa bitmezdi o sıra. Danışmaya girdim sonunda. Girer girmez çavuşun biri ge gardaşım geççotuur şuraa dedi.

Hemen oturdum nüfusumu verdim. Adın okunuuca çık gee (Aydınlı herhalde). 20 dakika sonra ismim okundu. Kütük başka yere kayıt olduğundan yabancı şubeye gönderdiler. Kısa bir aramadan sonra şubeyi bulup içeri daldım kapıdaki er 2 şer tane form verdi, onları doldurdum. Komando olmak istiyormusunuz? sorusuna EVET dedim :) Yanım da ki mardinli arkadaşa da T.C. Kimlik No’sunun ne olduğunu anlattım.

Formları doldurduktan sonra geç otur ismin okunacak dediler. Oturdum bekliyorum yanım da da sarışın bir kız var pek dikkat etmedim. Burhan Kılıç diyince ayağa kalktı içeri girdi pek şaşırmadım İzmir’de yaşıyoruz :).
Arkasından benim adımı okudular benide içeri aldılar. Baktım Burhan ablamla aynı kütüğe kayıtlıyız biraz koydu tabi. İşmeler sürerken oturdum tamda Burhan ablamın karşısına :) hehe kısa bi sohbet ettik. Askeremi gidiyon diye sordu bende kısmet dedim. Senin durum nasıl olcak? diye sordum içeriden Yarbay onu çağardı 3-5 dakka sonra ağlayarak dışarı çıktı kötü bir durum. Askere alıcaklarmı diye merak ettim.

Benim sıram geldi 2004 yılından beri yoklama kaçağı görünüyormuşum. Tamam gönderin beni askere diyince işlemlere koyuldu bayan memur. Saat de 12:15 15 dakika sonra yemeğe çıkacaklar. Esas şubeden sorgulamak için bilgisayara geçti. Bilgisayara bi baktım Unix Ware üzerinde WindowMaker benzeri bi X ortamı var uh dedim sisteme bak Xterm’i açtı bir kaç komut girdi Modem aramaya başladı o çok sevdiğim sesi duydum :) aynı anda başka bir menurda modeme sorgu gönderdi :) Küt bizim bağlantı koptu oda koptu hehe modemler bağlanamıyor diye bütün memurlar işi bıraktı. Dedim SessionTimeOut’u vardır düşer 10 dakka sonra :). Yemeğe çıkıcaz 1 saat sonra gel dediler olmaz dedim direttim tekrar denediler. Oldu allahtan, da işlemi gerçekleştirdik. Sonra git başkana imzalat dediler başkan dedikleri Yarbay.

Yemek yiyecekleri için işi acele ettirdiler hemen Yarbay odaya aldı gel bakim şöle ne iş yapıyon çocuğum dedi. Dedim bilgisayarcıyım vucut görünümüne Normal yazmıştım onu sildi Atletik yazdı :) daha sonra imzalayıp tamam gidebilirsin dedi.Ondan sonra memur Doktora gidicen dedi doktora gittim ama doktor yemeğe çıkmış dışarı çıkarsam bidaha giremeyeceğimi bildiğim için 1 saat doktoru bekledim hiç kalkmadan.

Sonunda doktor geldi 3 kişiyi içeri aldı. Başladı boy-kilo-kaş-göz baktı hepsine. Yanımdakine sordu ne iş yapıon. başını salladı öle boş boş geziyonmu lan dedi evet dedi doktor da askere gitde aklın başına gelsin dedi. Sırıtmışım kocaman ki yüzüme sert sert baktı :)

Sonra pantolonları indirin dedi. Anında indirdi öteki arkadaşlar. Bende cins bir tiki kemeri vardı onu açarken tokası takıldı açamadım.Doktor ulen dedi sana bişi derdim ama demeyim dedi. Anladım komutanım dedim.Sonunda pantolonu indirdim yumurtalıklarda bir sorunvarmı diye sordu herkes birbirine baktı yok dedi :))) sonra imzaladık çıktık.

Askerlik yapabilir denildikten sonra memur şurdan yolparanı al,şurdan da silüsünü al yarın birliğine teslim ol geçkalma sakın diyince benim jeton düştü ve sadece Ne? diye bildim.Yarın askeremi gidilir dedim. 10 gün sonra olmazmı yarın gidemem dedim oz aman öteki tertip gidersin dediler.Tamam dedim öteki tertip gideyim. Ona göre ayarlayın komutunu verdim. Bir sürü bişiler imzaladım Tamam dedi şubatta gel bir dilekçe ver silüsünü verelim dediler.Tamam dedim dışarı çıktım olayım bitti huzura erdim manitayı aradım SAW 2 ye gittik çok dandikti tavisye etmem.

Yorum Bırak

Comment