in Etkinlik

Hosting Günü Ardından

MaestroPanel‘i takip edenler bilir. Geçen gün (11 Mayıs 2013) Hosting Günü adı altında İzmir usulü ufak bir etkinlik gerçekleştirdik. İzmirde faaliyet gösteren bir çok firma katılım gösterdi, bilgiler paylaşıldı,tartışıldı.

Benimde MaestroPanel Yenilikleri konulu bir sunumum vardı. 0.9.3 sürümü ile birlikte hosterlara ne gibi avantajlar geldi. Son kullanıcıya hangi özellikler geldi onlar alatmaya çalıştım. Daha sonrada bundan sonra hangi özellikler sırada hosting firmaları ile tartıştık. Sunum’u merak ediyorsanız buradan inceleyebilirsiniz.

MaestroPanel oturumu bittikten sonra Nöromedya‘dan Mümin ErakbaşHosting Firmaları için Sosyal Medya Kullanımı” ile ilgili farkındalılığı arttırıcı bir sunum yaptı. En yararlı ve bilgilendirici sunumun bu olduğunu düşünüyorum çünkü teknik anlamda herkes yeterli bilgiye sahipti fakat Sosyal Medya yönetimi konusunda henüz belirli bir fakındalılık gözlemlediğim kadarı ile yok ve firmalar kurumsal hesaplar üzerinden çok yanlış girdiler üretmekteydi.
Mümin sağ olsun bunların hepsini yakalayıp bir bir örneklerle anlattı. Sunumundan bir kesit’i aşağıda bulabilirsiniz.

Diğer bir oturumda Alastyr Telekom‘dan Serkan Koç‘un “PowerDNS ile Merkezileştirme” konusuydu. Serkan kendileri tasarlayıp, kontrol panelleri ile custom bir takım geliştirmeler yapıp çalıştırdıkları PowerDNS yapısını hem avantajları, hemde dezavantajları ile anlattı. Serkan’ın sunumundan videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Son olarak İnetmar Hosting‘den Deniz Tosun RIPE ile ilgili bilmediğimiz yönlerini ve her şeyin nasıl başladığını anlattı. Onunda konuşmasından bir kesit bulabilirsiniz.

Sunumlar eğlenceli geçti. Çok keyfi hareket edildiğinden belirli bir zaman kısıtlaması yoktu ayrıca araya girip  konuyu allak bullak etmek serbestti. Burada maksat fikri paylaşımı, hosting firmalarının birbiri ile konuşup doğruyu bulması olduğundan katı kurallara gerek duymadık. Gönül isterdiki tüm konuşmaların videolarını ekleyelim ama bir çok firma ismi, marka ve dedikodu yaptığımızdan hep kesit kesit verdik :)

İzmir Sinerjisi

Etkinliğe katılan firmaların birbirlerini rakip değil de paydaş görmeleri ayrıca beni sevindirdi. Buda ortak bilgi paylaşımını ve yakınlaşmayı getirdi akabinde bir çok hosting firması biribiri ile tanışıp bilgi paylaşımında bulundu buda etkinliğin amacını yerine getirmesinden dolayı beni sevindirdi.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Bu etkinlik aslında bizim zaman, zaman toplanıp yaptığımız kendi aramızdaki muhabbetin daha geniş katılımlısı oldu bu nedenle her zaman toplandığımız yerde yani bar’da yaptık fakat katılım fazla olunca ve sunumlar işin içine girince mekanın önemini kavradık. Müzikli, karanlık bir ortam bu işler için uygun değilmiş. Sonuçta tecrübelendik, dersler çıkarttık.

Katılım ve ilgi MaestroPanel olarak bu etkinliğin bir tık üstünü yapmaya teşvik ediyor. Bir sonraki etkinlik biraz daha konferans havasında tasarlıyoruz daha çok firma davet edeceğiz ve daha teknik konulara değineceğiz. Burada hosting firmalarının katılımlarını ve bilgi paylaşımlarını bekliyoruz.

Açıkcası hosting firmalarını bilgi paylaşımı konusunda pek hevesli görmüyorum biraz daha su yüzüne çıkıp kendilerini göstermeleri, şirket içinde neler yaptıklarını diğer firmalarla paylaşmalarını hem kendileri için hemde diğer firmalar için ufuk açıcı olabilir. Bu vesile ile bir sonraki etkinlik içinde paylaşımda bulunacak firmalara çağrı yapıyorum.

 

Yorum Bırak

Comment